Izvor: Nezavisne novine | Četvrtak, 24.10.2019.| 10:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Prebijeno" 17 mil KM dugova na Banjalučkoj berzi - Naredna kompenzacija 16. decembra

Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
U petoj ovogodišnjoj multilateralnoj kompenzaciji, koja je organizovana putem Banjalučke berze, ukupno je kompenzovano 17.024.778 KM obaveza i potraživanja.

Prema preliminarnim rezultatima, obaveze i potraživanja izravnalo je 577 učesnika.

- Učesnici mogu do 25. oktobra, do 15 časova, ispravljati preliminarne izvještaje o kompenzaciji koja je sprovedena 22. oktobra. Nakon perioda za ispravke, učesnici će dobiti konačne izvještaje - saopšteno je iz Banjalučke berze.

U kompenzaciji su učestvovale i pojedine firme iz Federacije BiH, a potraživanja i obaveze, između ostalih, "prebili" su Hifa petrol Vogošća, Eurosan Mostar, JP Hrvatske telekomunikacije Mostar, Auto-kuća Bošnjak Široki Brijeg, Croatia osiguranje Ljubuški, Nuić Ljubuški i drugi.

U poređenju sa četvrtom ovogodišnjom kompenzacijom, koja je održana u avgustu, ovaj put prebijeno je gotovo 1,8 mil KM više, a dugove je kompenzovalo 28 učesnika više.

Prema odluci Vlade RS, u ovoj godini biće sprovedeno ukupno šest multilateralnih kompenzacija. Naredna, a ujedno i posljednja od njih, prema ranijim najavama, biće održana 16. decembra.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.