NavMenu

Bosnalijek planira proširenje kapaciteta - Do 2024. godine 60 novih proizvoda

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.10.2019. 15:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bosnalijek.rs)Ilustracija
Čelnici Bosnalijeka najavili su ambiciozan plan kompanije za period do 2024. koji podrazumijeva dodatna ulaganja i proširenje kapaciteta.

U razgovoru sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem, generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović i izvršni direktor za finansije ove kompanije Adnan Hadžić upoznali su premijera s rezultatima poslovanja najstarije farmaceutske kompanije u BiH koja je već nekoliko godina u privatnom vlasništvu.

Uzunović je napomenuo da je Bosnalijekov proizvod Lysobact u septembru bio najprodavaniji lijek od svih prodatih u Rusiji gdje je u prošlom mjesecu prodato više od milion komada ovog farmaceutskog proizvoda, saopšteno je iz Ureda za odnose sa javnošću Vlade FBiH.

U posljednjih pet godina broj uposlenih u Bosnalijeku se povećao za oko 300 i sad ih u ovoj kompaniji radi više od 900, u svijetu imaju devet predstavništava, te pet kćerki kompanija, a imaju više 240 proizvoda među kojima su lijekovi, dodaci prehrani te kozmetika s posebnom namjenom.


U posljednjih pet godina su, kako je prezentirano, napravili 120 novih proizvoda, a plan je da se u naredne četiri godine proizvede još 60 novih. Samo u ovoj godini su imali 50 mil KM investicija, a dividenda se isplaćuje redovno svake godine.

Posebna odlika Bosnalijeka je njihova društvena odgovornost, o čemu ne govore mnogo u javnosti, jer su pokrovitelji brojnih manifestacija, podržavaju sportska i druga udruženja, te rad mnogih ustanova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.