Izvor: eKapija | Srijeda, 23.10.2019.| 15:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Mostaru otvoren Centar za kompetenciju koordinatnog mjerenja

Ilustracija (Foto: bikeriderlondon/shutterstock.com)
Centar za kompetencije koordinatnog mjerenja je uspostavljen u okviru projekta "Jačanje sistema kvalitete tehnoloških i industrijskih proizvoda i usluga u Bosni i Hercegovini - Centar za kompetencije koordinatnog mjerenja".

Veselko Čerkez, šef Kabineta predsjednika Vlade HNK prisustvovao je svečanosti otvaranja Centra za kompetenciju koordinatnog mjerenja na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru.

Projekat je implementirala Organizacija Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj - United Nations Industrial Development Organization (UNIDO) u saradnji s partnerima: Vijećem ministara Bosne i Hercegovine, Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, Vladom Republike Slovenije i firmom Lotrič Control BiH.

Inače, Centar za kompetencije koordinatnog mjerenja (CMM) osiguraće međunarodno priznate usluge kalibracije i ispitivanja. Osim novih mogućnosti za obrazovanje i usluga za industriju, bit će omogućeno napredno istraživanje u oblasti kontrole kvalitete proizvoda u saradnji s lokalnim industrijskim firmama i onima iz okruženja, saopštila je Vlada HNK.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.