NavMenu

Eurowings ne želi više u Mostar bez dodatnih subvencija

Izvor: Indikator Srijeda, 23.10.2019. 15:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rebius/shutterstock.com)Ilustracija
Dok Mostar i skoro cijela Hercegovina iz godine u godinu bilježe sve veći broj turističkih posjeta, Zračna luka Mostar je znatno nazadovala zadnjih godina.

Njemački avioprevoznik Eurowings je završio s letovima prema Mostaru za ovu godinu, a navodno će za nastavak saradnje tražiti dodatna sredstva, odnosno, subvencije.

- Eurowings za nastavak rada traži neku vrstu potpore, što pokušavamo osigurati kako bismo, eventualno, iduće godine imali i zimski red letenja. Budući kako nam je ovo tek druga sezona s Eurowingsom, očekivanja su da će pozitivne rezultate dati tek iduće godine - kazao je za Dnevni avaz Marko Đuzel, rukovoditelj Sektora prometa i sigurnosti Zračne luke Mostar.


Jedina linija koju sada ima Zračna luka Mostar je ona prema Zagrebu, a prevoznik je Croatia Airlines. Ta linija nije pokazala ekonomsku opravdanost, ali i dalje funkcionira zahvaljujući subvencijama.

U Zračnoj luci Mostar se nadaju i dolasku Ryanaira, ali ta saradnja još uvijek nije potvrđena.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.