Izvor: Radiosarajevo.ba | Utorak, 22.10.2019.| 14:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija M.T. Abraham Group dala zvaničnu ponudu za kupovinu Aluminija

(Foto: Aluminij.ba)
Vlada Federacije BiH dobila je još jednu zvaničnu ponudu za prodaju mostarskog Aluminija, navodi se u saopštenju kompanije M.T. Abraham Grupa.

Dodaje se da su se u četvrtak, 17. oktobra 2019. godine, u kabinetu Vlade FBiH u Sarajevu, Amir G. Kabiri, predsjednik M.T. Abraham Grupe i njegovi stručni tim sastal s premijerom FBiH Fadilom Novalićem i njegovim stručnim timom.

- Predstavljena ponuda je rezultat rigoroznog tromjesečnog procesa dubinske analize, koji je uključivao brojne posjete stručnih timova, kako finansijskih, tako i iz industrije aluminija, kao i posjete delegacija partnera Grupe – kineskih državnih firmi China Machinery Engineering Corporation (CMEC) i China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering & Construction Co. (NFC), od kojih su obje, u okviru ponude Grupe, podnijela svoja stručna izvješća i ponude vezane za fabriku - navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da je ponuda M.T. Abraham grupe, sa svim svojim komponenatama, uključujući kompletnu analizu, buduća ulaganja i projekte, odgovorila na sve poteškoće i izazove s kojima se tvornica trenutno nosi.

- Grupa vjeruje da je ponuda koja je predstavljena Vladi FBiH održiva, realistična i da predstavlja najbolje moguće rješenje za trenutni status fabrike, ali također nudi i rješenje za budućnost Aluminija. Ukoliko Vlada FBiH odobri ponudu M.T. Abraham Grupe, biće potpisan obvezujući ugovor, te će grupa početi izvršavati prve korake provođenja svoga strateškoga plana za Aluminij iz Mostara. M.T. Abraham Grupa želi zahvaliti Vladi i svim drugim uključenim strankama na suradnji i pomoći prilikom analitičkoga procesa i raduje se nastavku suradnje u predstojećim godinama - zaključeno je u saopštenju.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.