Izvor: Beta | Utorak, 22.10.2019.| 12:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

I Hrvatska ulazi u bitku za Volkswagen fabriku

(Foto: Gyuszko-Photo/shutterstock.com)
Hrvatska ulazi u bitku za investiciju vrijednu više od 1 mlrd EUR, koliko njemački proizvođač automobila Volkswagen planira da uloži u svoju novu fabriku, piše Večernji list.

Hrvatska će tako ući u novi krug pregovora Volkswagena oko te investicije s drugim zemljama koje su za to zainteresovane – Srbijom, Bugarskom i Rumunijom, naveo je Večernji list pozivajući se na izvore iz hrvatskog Ministarstva privrede.

Kako prenosi Hina, riječ je o fabrici koju su Nijemci namjeravali da grade u Turskoj, ali su odluku o tome stopirali su zbog turske vojne ofanzive u Siriji.

Volkswagen je namjeravao u Turskoj da gradi novu fabriku u blizini Izmira, a vrijednost te investicije procijenjena je na 1,3 mlrd EUR.

Njemački automobilski div planira u novoj fabrici da proizvodi 300.000 vozila godišnje i da zaposli 4.000 ljudi, piše Večernji list.

Fabrik u Turskoj je trebala početi s proizvodnjom Pasata i Škoda Superb 2022. Volkswagen proizvodnju tih marki želi da izmjesti iz Njemačke, odnosno Češke, kako bi u tamošnjim pogonima proizvodio automobile na električni pogon.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.