Izvor: eKapija | Utorak, 22.10.2019.| 10:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počinje sajam Renexpo u Sarajevu - Više od polovine izlagača inostrane kompanije

(Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)
Najveći sajam obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša i upravljanja vodama u BiH - Renexpo počinje sutra, 23. oktobra, u Sarajevu.

U svečanom dijelu programa učesnicima sajma obratiće se i Admir Softić, pomoćnik ministra za energetiku u Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, ministar prostornog uređenja Damir Filipović, Anes Kazagić iz Elektroprivrede BiH, Sanja Bosiljčić-Pandur iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH, rukovodilac fonda za obnovljive izvore u EBRD za Zapadni Balkan Bojan Bogdanović i Azrudin Husika sa Mašinskog fakultet Univerziteta u Sarajevu.

- Renexpo u Sarajevu je prava međunarodna platforma i prava šansa za regionalni razvoj - rekao je Johan Georg Rom, direktor kompanije Reeco International koja je organizator manifestacije i dodao da međunarodni karakter znači da 65% izlagača i 20% posjetilaca dolazi iz inostranstva.

I ove izlagači su renomirane kompanije čija imena su prepoznatljiva u regionu Zapadnog Balkana: Končar, Protok, Nachtec i Urbas, a prvi put izlažu AUMA, Flexy Sustavi, ETMax, Gajek, RIS, BUCK, ELSIS, EFITERM, Fronius, Enerko.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.