Izvor: Nezavisne novine | Utorak, 22.10.2019.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Gradimo mostove koji nemaju svrhu - Zbog nepostojanja graničnih prelaza dva nova mosta van fukcije

Ilustracija (Foto: goldenjack/shutterstock.com)
Bosna i Hercegovina teško realizuje kapitalne, a u prilog tome ide i činjenica da će BiH uskoro imati dva izgrađena mosta koja je povezuju sa Srbijom i Hrvatskom, a koja zbog nepostojanja graničnih prelaza neće biti u funkciji.

- To je ludost. Zadužujemo se ogroman novac za projekte koji ne služe ničemu, a da ne govorimo da ne donose nikakvu ekonomsku korist. Sve radimo na silu i gradimo politički da bismo zadovoljili Srbe, Hrvate ili Bošnjake u BiH, a što ti projekti nemaju smisla - nikom ništa. Nema planova, nema strategija, sve se radi politički i to je jedan haos - rekao je za Nezavisne Ševal Kovačević, vještak saobraćajne struke.

Inače, uskoro će biti završen most na Savi kod Svilaja, koji je i jedan od najvažnijih projekata na Koridoru 5C, ali još ni na vidiku nema graničnog prelaza, zbog čega most neće biti u funkciji i neće služiti ničemu bez obzira na to što je koštao malo manje od 54 mil KM.

Praktično će s mostom kod Svilaja koji spaja BiH i Hrvatsku biti ista situacija kao što je s mostom Bratoljub, koji spaja Bratunac i Ljuboviju, odnosno BiH i Srbiju. Taj most izgrađen je prije dvije godine i još nije u funkciji jer ne postoji granični prelaz.

I u jednom i u drugom slučaju granični prelaz treba da izgradi Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, međutim u suštini sve koči Savjet ministara BiH, koji treba da obezbijedi novac.

U slučaju mosta između Bratunca i Ljubovije nedostaje tri miliona. Izvođač radova za gradnju graničnog prelaza je izabran, ali s njim još nije potpisan ugovor jer UIO to neće da učini dok ne obezbijedi sav novac, a sa druge strane Savjet ministara BiH neće da obezbijedi taj novac jer tvrdi da nije usvojen budžet za ovu godinu u kojem su ta sredstva planirana.

Tri miliona KM za ovaj projekat tražilo je i Predsjedništvo BiH svojim zaključkom, međutim i na ovo su se oglušili u Savjetu ministara. Kada je riječ o mostu kod Svilaja, tu je tender raspisan, ali još nije izabran izvođač radova, jer su sve ponude za taj posao na oko 20 mil KM, a planirano je da on košta oko 13 miliona. Iz UIO BiH nekoliko puta su istakli da kašnjenje u realizaciji projekata nije do njih već do Savjeta ministara BiH, koji mora da obezbijedi novac za takve stvari.

- Loše se planira i imamo to što imamo. Radimo neke parcijalne stvari i to je da te bog sačuva - rekao je Kovačević.

Kada je u pitanju most Bratoljub, koji je završen prije dvije godine, a još nije u funkciji, zvaničnici Srbije, koja je svojim novcem gradila taj most, nekoliko puta su apelovali na Bosnu i Hercegovinu i Savjet ministara da se projekat okonča, međutim još ništa.

Nezvanične informacije govore da u najboljem slučaju mostovi neće biti u funkciji prije polovine 2021. godine, ali i to je pod uslovom da u narednih nekoliko dana Savjet ministara BiH pronađe 10 mil KM za nastavak oba projekta, što je malo vjerovatno.

- Mi činimo sve napore da projekte iz svoje resorne nadležnosti dovedemo do kraja i u skladu s predloženim rokovima. Očigledno drugi nivoi vlasti nisu dovoljno efikasni da isprate entitete - rekli su za Nezavisne u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.