NavMenu

Vlada FBiH raspodijelila 270 mil KM za saobraćajnice - Najviše novca za brzu cestu Lašva-Nević Polje

Izvor: Klix Ponedjeljak, 21.10.2019. 15:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada FBiH usvojila je odluku o kapitalnim transferima javnim preduzećima - izgradnja autocesta i brzih cesta u iznosu od 270 mil KM utvrđenih budžetom, a odluka je objavljena u Službenim novinama.

Ovim sredstvima finansiraće se izgradnja brze ceste Lašva-Nević Polje u iznosu od 66 mil KM, zatim izgradnja ove ceste kroz poslovnu zonu Vitez u iznosu od 34 mil KM, kao i izgradnja južne obilaznice Mostar u iznosu od 7 mil KM.

Takođe, novac je predviđen za izgradnju brze ceste Prača-Goražde, lot 1 tunel Hranjen, te projekat izgradnje i rješavanja spoja magistralnih cesta M6.1 M17 i rekonstrukcija cesta u Mostaru u iznosu od 13 mil KM.


Nadalje, predviđena je i izgradnja poddionice Šićki Brod-Đurđevik na trasi ceste Tuzla-Sarajevo u iznosu od 40 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.