NavMenu

RS: U Opštini Trnovo se realizuju radovi vrijedni dva godišnja budžeta

Izvor: Fokus Srijeda, 21.10.2009. 08:23
Komentari
Podeli

Uprkos činjenici da je 2009. godina okarakterisana kao period velike finansijske i ekonomske krize, u opštini Trnovo, po svemu sudeći, pamtiće je po dobrom, odnosno po činjenici da je u toku ove građevinske sezone realizovano mnoštvo poslova u oblasti izgradnje i obnove infrastrukture.

Uporište za ovakvu ocjenu može se pronaći u jednostavnom podatku da su na području ove, inače izrazito nerazvijene opštine, prethodnih mjeseci realizovani projekti čija ukupna vrijednost premašuje dva miliona maraka, što je dvostruko veći iznos od cjelokupnog godišnjeg budžeta Trnova.

- Prezadovoljni smo urađenim poslovima i možemo konstatovati da smo u ovoj godini učinili ozbiljan iskorak u razvojnom smislu. Naišli smo na razumijevanje i znatnu podršku Vlade RS, uz čiju pomoć smo uspješno realizovali i neke projekte koji su godinama unazad bili na svojevrsnoj listi čekanja - kazao je za "Fokus" Goran Vujičić, načelnik opštine, ističući da su veoma ambiciozni i planovi za narednu godinu, koja bi trebalo da donese oživotvorenje još nekoliko značajnih poduhvata.

Među ovogodišnjim realizovanim projektima, Vujičić ističe završetak izgradnje pješačkih staza u samom gradskom jezgru, što je projekat za koji su "Putevi Srpske" izdvojili oko 250.000 maraka, ocjenjujući da je riječ o poduhvatu koji je bitan sa estetskog stanovišta, ali prvenstveno sa aspekta veće bezbjednosti u saobraćaju, s obzirom na to da kroz centar Trnova prolazi izuzetno frekventna magistralna saobraćajnica Sarajevo - Foča.

- Tu je svakako i oko 900.000 maraka vrijedan projekat izgradnje saobraćajnica na trnovskom dijelu Jahorine, koji smo realizovali u saradnji s Vladom RS, izdvojivši i 230.000 maraka sopstvenih budžetskih sredstava - naglašava Vujičić.

Prema njegovim riječima, završena je i obnova stambene zgrade, koja je u proteklom ratu pretrpjela velika oštećenja, te da se privodi kraju i izgradnja deset stanova za potrebe porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, koji se realizuje kroz program republičkog Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.