Izvor: eKapija | Subota, 19.10.2019.| 09:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Univerzitetska bolnica u Foči dobila novi CT aparat vrijedan 1,5 mil KM

(Foto: zlikovec/shutterstock)
U Univerzitetskoj bolnici Foča u petak, 18. oktobra, je pušten u rad savremeni CT aparat vrijedan 1,5 mil KM, nabavljen u okviru projekta modernizacija ove ustanove za koji je Vlada Republike Srpske izdvojila 16,3 mil KM, a podrazumijeva rekonstrukciju i dogradnju centralnog objekta, nabavku nove opreme i adaptaciju nove Poliklinike, saopšteno je iz Vlade RS.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković, koji je prisustvovao puštanju u rad ovog aparata zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alenom Šeranićem, rekao je da će Vlada Srpske i ubuduće pomagati zdravstveni sistem.

Navodeći da je jedna od najvećih primjedaba građana zdravstvenom sistemu bilo čekanje na preglede na aparatima za dijagnostiku, Višković je istakao da je u Univerzitetskoj bolnici Foča nabavkom novog CT aparata čekanje svedeno na jedan dan.

Višković, koji je prvi put posjetio Foču i Univerzitetku bolnicu, rekao je da bi radovi, koji su počeli u aprilu, mogli biti završeni do kraja godine, te da se očekuje da za Dan Republike bude otvoren modernizovan objekat.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.