Izvor: instore.ba | Petak, 18.10.2019.| 14:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Jack Daniel's donosi virtuelno putovanje kroz istoriju viskija (VIDEO)

(Foto: YouTube/screenshot)
Jack Daniel’s Tennessee Whiskey osmislio je Augmented Reality (AR) aplikaciju koja ljubitelje viskija vodi na virtualno putovanje kroz istoriju i proizvodnju ovog čuvenog pića.

Nakon što potrošači preuzmu aplikaciju, mogu usmjeriti telefone u bilo koju bocu Jack-a, čime otkrivaju svijet animiranih priča o nasljeđu dužem od 150 godina.

Ovo virtuelno iskustvo je podijeljeno u tri dijela, a svaki je dizajniran na osnovu ručno rađenih modela. Prvo iskustvo pretvara prednju etiketu boce u minijaturnu verziju destilerije. Drugi segment omogućava upoznavanje sa procesom proizvodnje viskija, a treći sadrži priče o samom Jack Danielu.

U današnjem svijetu je važno da dopremo do ljubitelja viskija, gde god se oni nalaze. To znači dijeljenje sadržaja koji je jedinstven, zanimljiv i relevantan kroz mnoštvo digitalnih medija. Ovo novo iskustvo AR-a podiže našu priču o brendu na novi nivo, rekao je Jeff Cole, direktor modernih medija za Jack Daniel’s.

Jack Daniel’s je radi stvaranja ove aplikacije stupio u saradnju sa Tactic-om, kompanijom sa sjedištem u San Franciscu, koja je specijalizovana za proizvodnju virtuelnih iskustava.

Augmented reality (proširena stvarnost) je u uzbudljivoj fazi, a nova tehnologija i tehnike pomeraju granice onoga što je moguće. Jack Daniel's AR aplikacija sadrži tehnologiju koja postavlja najviše standarde kreativnog pripovedanja. Iskustva stečena na Jack Daniel’s aplikaciji pomoći će u osvajanju novih znanja o razvoju AR aplikacija za različite brendove i industrije, rekao je Peter Oberdorfer, predsednik Tactic-a.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.