Izvor: eKapija | Petak, 18.10.2019.| 13:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kongres o transportnoj infrastrukturi i transportu 24. i 25. oktobra u Sarajevu

Ilustracija (Foto: Oleksiy Mark/shutterstock.com)
Udruženje Konsultanata inženjera Bosne i Hercegovine (UKI BiH) organizuje 10. BiH Kongres o transportnoj infrastrukturi i transportu, koji pokriva kopneni transport - ceste, željeznice, intermodalni transport, pomorski i riječni transport kao i zračni transport.

Kongres će se održati u Sarajevu 24. i 25. oktobra, pokrovitelj 10. Kongresa je Ministarstvo komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, a kongres ima međunarodni karakter.

Međunarodne strukovne asocijacije svojim aktivnim učešćem daće svoj doprinos u organizaciji kongresa.

- Transport je bio i ostao jedna od najbitnijih poluga razvoja svakog društva. Generalni cilj transporta bio je i biće zadovoljavanje potreba stanovništva i privrede za transportnim potrebama na racionalan i bezbjedan način. U Bosni i Hercegovini, kao i u susjednim državama na Zapadnom Balkanu u toku je realizacija velikog broja značajnih projekata u domenu transporta i transportne infrastrukture - navode organizatori.

Ovaj kongres je prilika da se pomogne iznalaženju puteva za bržu implementaciju strateških razvojnih evropskih, regionalnih i lokalnih projekata.

Prijave za učešće su otvorene do 21. oktobra. Više informacija možete pogledati na linku OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.