Izvor: eKapija | Petak, 18.10.2019.| 11:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na 100 javnih lokacija u Bijeljini biće postavljene kamere

Bijeljina
U Bijeljini su u toku pripreme za uspostavljanje video-nadzora i do sada je procijenjeno 100 lokacija koje će nadzirati više od 200 kamera, rekao je danas načelnik sektora policije u Policijskoj upravi (PU) u ovom gradu Stjepan Terzić.

On je na konferenciji za novinare naveo da je Gradska uprava Bijeljine izrazila spremnost i pokrenula inicijativu da se na području grada uspostavi sistem video-nadzora koji sprovodi lokalna zajednica i predaje na korištenje Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske zbog procedure u vezi sa zaštitom ličnih podataka, prenosi Bijeljinainfo.

Terzić je istakao da pristup video-nadzoru imaju samo ovlaštena službena lica.

- U toku je pripremna faza za izradu sporazuma između Grada Bijeljine i MUP-a, kao i izrada elaborata video-nadzora koji radi MUP, nakon čega lokalna zajednica provodi tender za nabavku opreme - precizirao je on.

Video-nadzorom će, najavio je Terzić, biti obuhvaćeni prilazi gradu i vitalni objekti, kao što su škole i vrtići, mjesta veće koncentracija građana, privredni objekti, pri čemu se rukovodi analitičkim pokazateljima.

- Uvođenje video-nadzora je opravdano i to je svjetska praksa razvijenih zemalja koje imaju napredan bezbjednosni sistem i ulažu u njega, gdje je video-nadzor jedan od osnovnih faktora u segmentu bezbjednosti - ocijenio je Terzić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.