Izvor: eKapija | Petak, 18.10.2019.| 09:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Između Banjaluke i Laktaša predviđen naučno-tehnološki grad - Vrijednost investicije procijenjena na 200 mil KM

Ilustracija (Foto: Stock-Asso/shutterstock.com)
Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o projektu izgradnje Naučno-tehnološkog grada u Republici Srpskoj.

- Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo je izradilo elaborat o izgradnji Naučno-tehnološkog grada u Republici Srpskoj, koji treba privući kreativne i talentovane pojedince koji oblikuju društvo znanja kao ključni faktor razvoja Republike Srpske i na taj način podstaći privredni razvoj zasnovan na znanju, saradnju naučnoistraživačke zajednice sa privredom, stvaranje povoljnih uslova za razvoj inovativnih kompanija u inspirativnoj i produktivnoj preduzetničkoj zajednici, te privući međunarodne kompanije - saopšteno je iz Vlade RS.

Kako prenosi portal Indikator, grad bi trebalo da bude izgrađen na potezu od Banjaluke do Laktaša, a cijela investicija bi iznosila 200 mil KM.

Naučno-tehnološki grad je zamišljen kao organizacija institucionalno povezana sa Univerzitetom u Banjaluci i fokusirana na podršku novom preduzetništvu, postojećim biznisima i inudustriji u oblasti tehnologija, s fokusom na informacione tehnologije.

Zaključkom Vlade ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo je zadužen da preduzme sve mjere i radnje u procesu pregovora sa potencijalnim kreditorima i/ili donatorima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.