NavMenu

Rosneft počeo istraživanje na naftnim poljima u Kurdistanu

Izvor: Nezavisne novine Petak, 18.10.2019. 12:03
Komentari
Podeli
(Foto: QiuJu Song/shutterstock.com)
Ruska naftna kompanija Rosneft započela je ove godine istraživanje na naftnim poljima u iračkom Kurdistanu, izjavio je prvi potpredsjednik ruske kompanije Erik Liron.

On je rekao da su istraživački radovi započeti ove godine i da kompanija trenutno sprovodi trodimenzionalne seizmičke operacije na jednom naftnom polju i da se priprema za bušenje bunara za istraživanje, javio je TASS.

- Radovi će se nastaviti u 2020. godini i trajaće nekoliko godina - istakao je Liron na pitanje o geološkom istraživanju u iračkom Kurdistanu.


Rosnjeft i vlasti iračke autonomne pokrajine Kurdistana potpisali su do sada niz sporazuma o saradnji na istraživanju i proizvodnji ugljovodonika, uključujući sporazum o zajedničkoj proizvodnji u pet blokova iračkog Kurdistana – Batil, Zavita, Kvasrok, Harir-Bedžil i Darato za 2017. I 2018. godin
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.