Izvor: eKapija | Četvrtak, 17.10.2019.| 14:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nema alarmantnih vrijednosti procjednih voda na deponiji Smiljevići - Slijedi odabir tehnologije prečišćavanja

Ilustracija (Foto: kanvag/shutterstock.com)
U funkciji uspostave prečistača procjednih voda sa lokacije RCUO Smiljevići u organizaciji Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša prezentiran je "Izvještaj o obavljenim ispitivanjima procjednih voda na RCUO Smiljevići.

Izvještaj je prezentirao stručni konsultant Goran Mirković, a jednogodišnje ispitivanje procjednih voda izvela je firma TQM iz Lukavca, saopšteno je iz resornog ministarstva.

- Rezultati naših ispitivanja ne pokazuju nikakve alarmantne vrijednosti ovih voda nego su u okviru očekivanih za ovu vrstu i obim deponije - istakao je Mirković.

Ovo je jedna od mjera definisana Programom sanacije odlagališta Smiljevići za period 2016-2020.godina, a čija realizacija prethodi odabiru tehnologije prečišćavanja i izgradnji novog postrojenja.

Uz to, preduslovi su izgradnja kanalizacionog kolektora Smiljevići - Zabrđe, smanjenje količina procjednih voda zbog dimenzioniranja postrojenja, te uspostavljanje recirkulacije filtrata na centralnom i novom čeonom dijelu deponije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.