Izvor: Dnevni avaz | Četvrtak, 17.10.2019.| 11:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Do kraja mjeseca dvosmjerni saobraćaj kroz tunel Vranduk

(Foto: YouTube/screenshot)
Haos koji vlada skoro godinu na najfrekventnijem putu u Federaciji BiH, na M-17 kod Zenice, a sve zbog rekonstrukcije tunela Vranduk započete u novembru prošle godine, uskoro će postati prošlost.

Naime, kako su najavili iz preduzeća Ceste FBiH, dvosmjerni saobraćaj u tunelu trebao bi biti pušten do kraja ovog mjeseca, što će uveliko smanjiti svakodnevne kilometarske kolone.

Interesantno, uprkos činjenici da postoji alternativni put, onaj preko Tetova, Banloza i kroz Nemilu, višesatna čekanja u kolonama ispred tunela i dalje su svakodnevica.

Ekipa Dnevnog avaza posjetila je trenutno "najomraženiji" tunel u regionu, gdje su ponovo zatekli ogromne kolone, brojne nervozne vozače, ali i policiju koja ulaže maksimalne napore da sve protječe u najboljem redu.

Informaciju o puštanju saobraćaja kroz obje trake, kako su kazali prilikom posjete vozači, barem oni koji svakodnevno koriste ovu dionicu, nisu dočekali s pretjeranim oduševljenjem.

Naime, svi oni skeptični su da će se i ovaj rok probiti te da će još čekati na to da se, konačno, saobraćaj na ovoj dionici normalizira.

Inače, rok za završetak radova na rekonstrukciji tunela i oba mosta je 18. mart naredne godine, kada bi haos, nervoza, neizvjesnost, čekanje i gubljenje vremena u kolonama trebali biti samo ružno sjećanje vozača.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.