NavMenu

Plate u prosvjeti i kulturi RS biće povećane od 2020.

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 17.10.2019. 09:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alexander Raths/shutterstock.com)Ilustracija
Od početka sljedeće godine doći će do povećanja platnih koeficijenata od 7 do 20% u odnosu na platni razred zaposlenih u obrazovanju i kulturi, dogovorili su u srijedu, 16. oktobra, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić.

- Već bi januarska plata prosvjetnih radnika i zaposlenih u kulturi trebalo da bude obračunata prema novim povećanim platnim koeficijentima - najavila je Trivić.

Ona je rekla da ovaj dogovor znači da će oni koji imaju najveće platne koeficijente imati manje procentuslno uvećanje, a oni koji imaju minimalnu platu od 450 KM imaće najveće procentulano povećanje u visini od oko 20%.

- Na ovaj način pokušali smo da pravičnije raspodijelimo budžet Republike Srpske - rekla je Trivić novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa Gnjatićem.

Ona je pojasnila da je ovo dogovor sa sindikatom koji treba uobličiti sa Ministarstvom finansija za budžet za narednu godinu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina

Uz park kod banjalučke Delte mogli bi da niknu i stambeni kompleksi, Grad sprema izmjene regulacionog plana

Aktuelna administracija gradonačelnika Draška Stanivukovića planira ponuditi gradsko zemljište oko novog parka kod tržnog centra Delta planet investitorima na prodaju ili u zamjenu za druge parcele. Na njima će biti moguća gradnja stambenih zgrada, a novac dobijen od prodaje tog zemljišta Grad Banjaluka, između ostalog, planira uložiti u gradnju upravo tog parka, koji će progutati milione KM. Grad Banjaluka to namjerava da realizuje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.