Izvor: eKapija | Četvrtak, 17.10.2019.| 15:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Putevi RS planiraju u 2020. uložiti 500 mil KM u sanaciju saobraćajnica

(Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)
Javno preduzeće Putevi Republike Srpske planira u narednoj godini veliki investicioni ciklus u rehabilitaciju i rekonstrukciju magistralne i regionalne putne mreže u RS u šta bi bilo uloženo skoro 500 mil KM, rekao je vršilac dužnosti direktora Puteva RS Nenad Nešić, a prenosi Hercegovina press.

Nešić je na panel-diskusiji pod nazivom "Investicije u saobraćaju i niskogradnji u Srbiji i regionu" u Novom Sadu rekao da su u toku pregovori sa Svjetskom bankom o odobravanju sredstava, dodavši da će veći dio iznosa biti usmjeren na istok Srpske.

– Investiraćemo u putnu komunikaciju na području Sarajevsko-romanijske regije, a već od sljedeće godine počinje rekonstrukcije puta Foča–Brod na Drini–Šćepan polje - naveo je Nešić na panel-diskusiji u okviru trećeg međunarodnog sajma saobraćaja Traffic solutions expo.

On je istakao da će novac biti ulagan i na području Trebinja, Nevesinja, Bileće i Gacka s ciljem da taj dio putnih pravaca što bolje bude povezani sa budućim autoputem koji počinje da se gradi zajedno sa Srbijom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.