Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 16.10.2019.| 09:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Srušena stara željeznička stanica u Bijeljini, uskoro gradnja nove autobuske

Ilustracija (Foto: Krivosheev Vitaly/shutterstock.com)
Željeznička stanica u Bijeljini koja je decenijama nadživjela posljednje vozove i prugu u Semberiji srušena je i u toku je raščišćavanje parcele na kojoj će biti izgrađena nova autobuska stanica, rekao je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Predrag Petričević.

- Odlukom Vlade Republike Srpske određeni broj parcela na lokaciji stare željezničke stanice dat je u posjed grada Bijeljina i time su se u potpunosti stekli imovinski uslovi da grad raspolaže kompletnim prostorom i da može da pristupi aktivnostima na izmještanju postojeće autobuske stanice - naveo je Petričević.

On kaže da se istovremeno, dok traje raščišćavanje parcele, izrađuje i tehnička dokumentacija za izgradnju autobuske stanice.

Petričević je podsjetio da je grad ranije imovinski riješio određeni broj parcela na ovoj lokaciji i da je za stanare šest stanova obezbijeđena isplata ili adekvatna zamjena stambenog prostora.

Prema njegovim riječima, namjera Gradske uprave je da se uskoro, čim bude završena tehnička dokumentacija, pristupi izboru izvođača i početku izgradnje autobuske stanice u Bijeljini već iduće godine.

Petričević je istakao da će na novoj lokaciji autobuska stanica imati izuzetno dobru vezu i direktan ulaz na obilaznicu, čime će sve gradske saobraćajnice biti rasterećene od autobuskog saobraćaja, naročito centar Bijeljine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.