NavMenu

Predstavljamo: Kompanija Milojević Gilje-gas d.o.o. Bijeljina - Prva privatna fabrika za proizvodnju acetilena

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.10.2009. 16:11
Komentari
Podeli

Kompanija Milojević Gilje-gas d.o.o. Bijeljina privatno je vlasništvo Dragiše Milojevića i njegove porodice. Kompanija je osnovana 1992. godine sa sjedištem u Jagodini. Početni kapital za osnivanje i razvoj firme je ušteđevina porodice Milojević ostvarena poslije više od 20 godina rada u Švicarskoj. Odgovornost prema radu i kvalitet usluga kompaniju Milojević danas svrstava u značajni privredni subjekat.

U sastavu kompanije trenutno posluje veliki broj poslovnih jedinica širom Srbije i Bosne i Hercegovine. Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja i distribucija svih vrsta tehničkih gasova, gasnih smješa, propan-butana i auto gasa.

Godine 1996. u sastavu kompanije Milojević, izgrađena je i puštena u rad prva privatna fabrika za proizvodnju acetilena, sa sjedištem u Bijeljini.

"Profesionalnim radom i velikim iskustvom prenesenim iz zapadnih zemalja, kompanija se i u Bosni i Hercegovini iz dana u dan širila u pogledu proizvodnih kapaciteta, nekretnina, broja zaposlenih itd. Razvijena je prodajna mreža na teritoriji cijele BiH, direktnom dostavom robe do kupaca, putem distributera i naših distributivnih centara. Danas u sastavu kompanije u BiH, pored Bijeljine, posluju distributivni centri u Šamacu, Zvorniku, Istočnom Sarajevu, kao i dvije poslovne jedinice u Tuzli. U svojoj širokoj lepezi proizvoda i ponuda u mogućnosti smo da zadovoljimo sve zahtjeve kupaca, počev od dostave propan-butana u bocama i cisternama, svih vrsta tehničkih gasova koji se upotrebljavaju u metalnoj i prehrambenoj industriji (acetilen, kiseonik, ugljen-dioksid, argon, azot), medicinskih gasova (medicinski kiseonik, azot-suboksid, sintetski zrak itd.), kao i sve vrste tečnih gasova i specijalnih mješavina. Svi navedeni gasovi se distribuiraju u specijalnim čeličnim bocama, baterijama i cisternama", rekao je Slaviša Jović, general menager kompanije Milojević, za eKapija.ba.

Pored navedenog u ponudi se nalazi i gasarska oprema, oprema za auto gas kao i sve vrste ambalaže tehničkih gasova različite veličine i zapremine.

Zbog velike ekonomske isplativosti, očuvanja životne okoline kao i očuvanja samog motora vozila i mnogih drugih prednosti, dat je veliki akcenat na korištenje propan-butana kao pogonskog goriva (auto gas).

To je dovoljan razlog da kompanija Milojević posveti veliku pažnju izgradnji svojih auto gasnih stanica, tako da su do sada izgrađene i puštene u rad četiri auto gasne stanice sa sjedištem u Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Sarajevu i Tuzli.

Sve auto-gasne stanice su snabdjevene sa veoma kvalitetnim gasom koji se direktno nabavlja od renomiranih svjetskih proizvođača, kao i svim vrstama kvalitetnih sredstava za hlađenje, čišćenje i podmazivanje vozila, tako da su visokofrekventne.

Kompanija Milojević na području BiH trenutno zapošljava 60 radnika sa tendencijom stalnog rasta zaposlenih.

Među značajnim firmama sa kojim kompanija Milojević ima dugogodišnju saradnju nalaze se i Tehnogas Kakmuž, Tuzlanska Pivara, Vitinka Kozluk, Rudnik i Termoelektrana Ugljevik, Cementara Lukavac, Bolnica Brčko, Bolnica Sveti Vrači Bijeljina, Elvaco Bijeljina, VZ Orao Bijeljina, Birač Zvornik, MB Radić Brčko, Energoinvest TDS Sarajevo, Energopetrol Sarajevo, Linde Zenica, AS Jelah, Termotehnika Tuzla i mnoge druge firme.

Pored dosada ostvarenih planova kompanija Milojević u budućnosti planira izgradnju novih gasnih stanica na području između Šamca i Doboja i završetak punionica za kiseonik i CO2 u Sarajevu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.