Izvor: Tanjug | Srijeda, 16.10.2019.| 09:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U prvoj polovini 2020. otvaranje još tri nova hotela u Vrnjačkoj Banji

Simbol Vrnjačke Banje (Foto: YouTube/screenshot)
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da se model razvoja Vrnjačke Banje kao destinacije u kojoj su privatna ulaganja ispratila investicije države pokazao najuspješnijim i naveo da je ministarstvo u prethodne četiri godine uložilo 149 miliona dinara (više od milion eura) za unapređenje turističke infrastrukture u banji.

Prilikom obilaska radova na izgradnji turističke infrastrukture na Crkvenom brdu, Ljajić je rekao da je Vrnjačka Banja jedna od rijetkih lokalnih samouprava sa kojom nema problema oko rokova realizacije projekata i najavio da će početkom slijedeće godine krenuti realizacija novih projekata na Goču.

- Naša ideja je da spojimo ono što Goč ima kao atrakcije, prirodne ljepote, sa onim što banja već posjeduje i siguran sam da će ta kombinacija i te kako dati rezultate, kao što je ovdje rezultate dala sinergija između privatnog i javnog ulaganja - naveo je Ljajić.

Govoreći o ulaganjima privatnog sektora, on je istakao da su u 2014. godini u Vrnjačkoj Banji poslovala samo dva hotela od 12 koje je banja nekada imala, jer su svi ostali bili u postupku stečaja ili privatizaciji.

Ljajić je dodao da danas na ovoj destinaciji radi osam hotela visoke kategorije, pri čemu su još dva u postupku kategorizacije, a u prvoj polovini slijedeće godine će biti otvorena još tri nova hotela. O investicijama u Vrnjačku Banju, eKapija je već pisala.

- Banja postaje biser banjskog turizma u Srbiji, i ove godine je najposjećenija banja po broju noćenja i druga najposjećenija destinacija u Srbiji poslije Beograda - kazao je ministar.

Najavljeni početak redovnih letova sa aerodroma Morava kod Kraljeva kao i izgradnja Moravskog koridora će, prema njegovim riječima, dodatno ubrzati razvoj Vrnjačke Banje, jer će ovu destinaciju učiniti znatno dostupnijom.

Ljajić je istakao da je jedina garancija za uspjeh ako privatni sektor prati investicije države i da u tom smislu model razvoja Vrnjačke Banje kao destinacije mora da se primjeni i na neka druga banjska mjesta u Srbiji.

Posjetimo, do kraja avgusta 2021. godine biće bogatija za novi hotel Vrnjačke terme u čiju je gradnju uloženo 7.347.000 EUR. Opširnije o tome kako će izgledati, čitajte u posebnoj vijesti.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.