Izvor: eKapija | Utorak, 15.10.2019.| 14:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Moguća izgradnja nove pješačke pasarele u Banjaluci

Banjaluka (Foto: Andrej Andic/shutterstock.com)
Zbog gužvi na banjalučkom Zapadnom tranzitu, na potezu od kružnog toka prema restoranu Alas, razmatra se mogućnost izgradnje pasarele u Omladinskoj ulici, kod ukrštanja sa Ulicom Braće Mažar i majke Marije, na skretanju u pravcu Novog groblja.

Prema navodima odgovornih iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve Grada Banjaluka, u toku je analiza koja bi trebala da da odgovor o tome da li bi gradnja pasarele adekvatno riješila česta zagušenja u saobraćaju i problem sa prelazom pješaka na ovoj lokaciji.

Nakon provedene analize, koja uključuje prostorne mogućnosti i eventualne imovinsko-pravne odnose, donijeće se i konačna odluka o mogućnosti ove investicije.

- Semafor koji je ranije postavljen u zoni ukrštanja tranzita sa ulicom Braće Mažar i majke Marije kod restorana "Alas", a koji funkcioniše na principu pješačkog semafora sa tasterom za najavu prelaska pješaka preko saobraćajnice, u pojedinim dijelovima dana dovodi do gužvi sve do kružnog toka kod Gimnazije – naglašavaju u Odjeljenju.

Uskoro će biti raspisana javna nabavka za izradu idejnog rješenja i urbanističko tehničkih uslova za denivelisani prelaz, poslije čega će biti poznato da li će se ići u realizaciju ovog projekta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.