Izvor: eKapija+ | Utorak, 15.10.2019.| 14:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Zenici otvoren prvi Bauer centar za regeneraciju tijela na Balkanu - Njemačka tehnologija pomaže u borbi protiv stresa, nesanice i povreda

U Zenici je nedavno otvoren prvi Bauer centar za regeneraciju tijela na Balkanu, koji nudi specijalne tretmane njemačkom tehnologijom zasnovane na iskustvu NASA-e.

Kako za eKapiju ističe Samir Hasanbegović, vlasnik i osnvač Centra Bauer ideja o pokretanju je došla kao posljedica želje da svoju djecu zadrži u BiH i obezbijedi im bolju perspektivu.

- Pravio sam firmu koja je trebala obezbijediti posao mojoj djeci, jer u njihovoj struci je ovjde teško naći posao. Planirale su ići izvan granica naše države, a ja sam želio da ih zadržim. Napravili smo internet stranicu koja se bavila izradom i dizajniranjem veb stranica, marketinških slogana, internetskih i plakatnih reklama, prodajom i aukcijom. Vani smo kupili proizvod koji smo planirali poklanjati uz nagradnu igru na našoj stranici, ali nedugo nakon toga smo otkrili da smo zapravo kupili nešto što do sada nije bilo na našem tržištu. Mejlom smo se obratili velikoj firmi Bauer. Iznijeli smo im svoj plan te smo dobili licencu i zastupništvo za sve države bivše Jugoslavije. Na taj način smo doveli Njemačku nama - kaže Hasanbegović.

Dalje su kroz informisanje o ovim proizvodima shvatili da je na našim prostorima potreban centar koji pruža ovakve usluge.

- Odlučili smo da rad AH-team-a preusmjerimo ka pokretanju prvog izložbeno-prodajnog centra Bauer za regeneraciju tijela - navodi Hasanbegović i dodaje da im je za realizaciju projekta bilo potrebno oko godinu dana.

- Nijemci su dolazili ovdje, mi smo išli njima, obučavali se za ovu tehnologiju koju koristi i NASA.

Novootvoreni centar trenutno nudi dva tretmana, a to su Bauer Saunariumu i Bauer FIR magična lampa.

Znojenje i infracrvene zrake za detoksikaciju i obnovu cijelog tijela

Tretman za potpunu detoksikaciju započinje zagrijavanjem tijela i traje od 15 do 30 minuta, uz idealnu količinu sunčeve energije. Dolazi do povećanog znojenja, cirkulacije krvi i razgradnje štetnih materija (masti, toksina, celulita, teških metala) i njihovog izbacivanje kroz kožu.

- Primjera radi dok se znojimo kroz sport ili fizički rad izbacujemo do 5% toksina iz tijela. U saunariumu taj procenat iznosi 15%. Infracrveno zračenje podstiče lučenje endorfina, hormona sreće, što dovodi do dobrog raspoloženja, te ima veliki značaj u borbi protiv stresa, opušta i oslobođa nervno-emocionalne napetosti. Tretmani u Saunariumu imaju umirujući efekat na nervni sistem, pomažu kod nesanice, smanjuju stres i neuroze - kaže Hasanbegović.

Takođe, veliki značaj korištenja saunariuma ogleda se u otklanjanju mišićne napetosti, detoksikacije organizma, utiče na regeneraciju tkiva, blagotvorno djeluje na zglobove i limfni sistem.

Redovnim korištenjem saunariuma gube se masnoće i suvišni kilogrami, pospješuje se koncentracija, jača imunitet i borba protiv virusa i infekcija.

- Naročito se preporučuje kod ubrzanja regeneracije nakon sportskih povreda, bolova u zglobovima i mišićima, hroničnog umora, čestih glavobolja i depresije. Žene vole da koriste saunarium zbog toga što već nakon prvog korištenja koža postaje nježna i svilenkasta, a također uspješno eliminiše celulit ukoliko se redovno koristi. Proizvodi imaju sve cetifikate i dokazivanje je trajalo više od decenije. Reći ćemo da su proizvodi u USA registrovani kao medicinski - pojašnjava Hasanbegović.

Bauer Magical FIR Lamp-a odašilje zrake savršene jačine - od 4 do 14 mikrona koje su od najveće koristi za tijelo i djeluju iznimno ljekovito.

- Za većinu sličnih proizvoda infracrvenih lampi postoji upozorenje da ni u kojem slučaju ne smijete koristiti duže od pola sata direktno aplciranu na kožu. Međutim Bauer Magical FIR Lamp neće izazvati nikakve opekotine čak iako je aplicirate 24 sata. Dizajnirana je tako da sama prepozna koliko je na vašem bolnom mjestu infracrvenih zraka potrebno, te će ih toliko i sama aplicirati na kožu - dodaje Hasanbegović.

Lampa pomaže da zacijele tijelo, kožne bolesti, akne, ekcemi, dermatitis, psorijaze, bolna mjesta, hronične i zdravstvene probleme.

Pomoći će za i za bolove u vratu i leđima, dok preventivno djeluje na oštećenje vida i bora oko očiju, ublažava bol u zglobovima, artritis, kostobolju i lomove kostiju, zacjeljuje rane kao i dijabetičarske čireve, pomaže kod menstrualnih grčeva i strija.

Posebno je efikasana kod ublažavanja zubobolje i oticanja desni, umanjuje očni pritisak i momentalno zaustavlja glavobolju, zaustavlja kašalj, gripu, otklanja upalu grla, uha, zapušenje sinusa, podmlađuje ćelije...

- U skorijem periodu očekujemo da ćemo isti centar za regeneraciju otvoriti u svim gradovima BiH i ostalim većim gradovima bivše Jugoslavije. Jedina želja nam je da naši korisnici budu zadovoljni kako proizvodima tako i uslugom - poručuje Hasanbegović.

Senka Trivić

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.