Izvor: Klix | Utorak, 15.10.2019.| 08:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada KS smjenjuje upravu GRAS-a - Novi direktor Ismet Kapo?

(Foto: Orhan Cam/shutterstock.com)
Vlada Kantona Sarajevo dala je nalog Nadzornom odboru GRAS-a za smjenu kompletne uprave ovog javnog preduzeća s direktorom Avdom Vatrićem na čelu, saznaje Klix.ba.

Nakon razrješenja aktuelne Uprave, pristupiće se imenovanju nove. Kako je za Klix potvrđeno, za novog direktora GRAS-a trebao bi biti imenovan Ismet Kapo, koji dolazi iz privatnog sektora, tačnije iz autoindustrije.

Inače konkurs za novog direktora GRAS-a raspisan je još u maju 2019. godine. Među onima koji su se prijavili na ovu funkciju je i sam Vatrić.

Podsjetimo da je ministar saobraćaja Adnan Šteta početkom oktobra najavio reorganizaciju GRAS-a i strategiju javnog prevoza u Kantonu Sarajevo.

- Planiramo da u decembru na sjednici Skupštine zastupnicima prezentiramo Plan reorganizacije sanacije Javnog komunalnog preduzeća GRAS, Smjernice i strategiju javnog prijevoza u KS za narednih deset godina i Nacrt zakona o javnom prijevozu - rekao je Šteta.

Također, aktuelna Vlada Kantona Sarajevo najavila je obnovu voznog parka GRAS-a, što uključuje prvenstveno trolejbuse i autobuse.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.