Izvor: Gradnja.rs | Utorak, 15.10.2019.| 09:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Balkansko Arhitektonsko Bijenale od 14. do 21. novembra u Beogradu

Ilustracija (Foto: Photographee.eu/shutterstock.com)
Balkansko Arhitektonsko Bijenale (BAB), četvrto po redu, biće održano u bioskopu Balkan u Beogradu, u periodu od 14. do 21. novembra 2019. godine. Tema ovogodišnjeg Bijenala je "Dekodiranje Balkana". BAB je međunarodni stručni događaj koji obuhvata: stručnu izložbu, naučnu konferenciju i prateće događaje.

Cilj Balkanskog Arhitektonskog Bijenala je da se prikaže i preispita polje kritičkog regionalizma na području Balkana, kao i da se uspostavi internacionalni dijalog unutar projektantskih praksi. Ovogodišnji Balkanski Arhitektonski Bijenale podržala je Fondacija Saša Marčeta.

Osim glavne izložbe, na kojoj će biti izloženo preko 130 radova u više kategorija (urbani dizajn, arhitektura, dizajn enterijera i dizajn namještaja), u bioskopu Balkan će se odigrati i prateći program Bijenala. Centralni događaj pratećeg programa je panel-diskusija Nova konkorda - Akteri promjena, koja će okupiti 12 eminentnih stručnjaka iz izlagačkih disciplina.

Arhitektonska i dizajnerska izložba

Jedan autor ili biro može priložiti najviše dva plakata za izlaganje na izložbama. Kotizacija za učešće iznosi 50 EUR po plakatu (rana kotizacija) i 75 EUR po plakatu (kasna kotizacija). Kada je riječ o dizajnerskoj izložbi, izlaganje komada namještaja vrši se bez kotizacije.

Stručni žiri, na čelu sa dr Sonjom Radović Jelovac, dodijeliće nagrade na arhitektonskoj izložbi u tri kategorije: urbani dizajn, arhitektura, konkursi i nerealizovani projekti.

Stručni žiri na čelu sa Nikolom Novakovićem dodijeliće nagrade na dizajnerskoj izložbi u dvije kategorije: dizajn enterijera i dizajn namještaja.

Rok za dostavu radova i plakata je 20. oktobar (rana kotizacija), odnosno 1. novembar (kasna kotizacija).

Više informacija potražite na bab.rs.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.