Izvor: eKapija+ | Ponedjeljak, 14.10.2019.| 14:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela peta po redu Tech Hosted by LANACO konferencija

Peta po redu najveća multivendorska konferencija Tech Hosted by LANACO počela je danas, 14. oktobra 2019. godine, a trajaće sve do petka, 18. oktobra.

Posjetioci su za vrijeme prvog dana konferencije, u okviru panel diskusije, imali priliku da čuju izazovima informacione bezbjednosti 21. vijeka. Sajber kriminal je tema o kojoj se mnogo priča i predstavlja ozbiljan izazov i za najveće svjetske kompanije. Hakerski napadi su sve češći i stiče se utisak da se kompanije u digitalnom dobu teško nose sa izazovom očuvanja bezbjednosti svojih informacionih sistema i čuvanja podataka.

Ovo je bio dovoljan razlog da se ova tema nađe na prvom danu ovogodišnje Tech Hosted by LANACO konferencije.

- U okviru panel diskusije koja je otvorila ovogodišnju konferenciju na temu: CyberSecurity in Cloud computing, eksperti iz ove oblasti govorili su o načinima zaštite podataka preduzeća koja posluju u Cloud-u, dok su posjetioci bili u mogućnosti da na pravom mjestu, u pravo vrijeme i na pravi način saznaju nešto više o ovom globalnom trendu - saopštili su iz kompanije Lanaco.

U nastavku dana, posjetioce očekuju predavanja svjetskih poznatih IT kompanija, IT stručnjaka iz zemlje. Fortinet je predstavio rješenje koje obuhvata najbolje sigurnosne sisteme sljedeće generacije (NGFW), SD-WAN, napredni routing i mogućnosti optimizacije WAN-a, dok je predstavnik kompanije Cisco govorio o načinima upravljanja mrežom u kako bi preduzeća što uspješnije digitovalizovala svoje poslovanje.

- U nastavku dana, posjetioce očekuju prezentacije kompanija Kaspersky, Microsoft, Veeam i Sophos.

Konferencija je privukla veliku pažnju privrednika iz javnog i privatnog sektora, koji su zainteresovani za prihvatanje benefita procesa digitalne transformacije.

Više detalja o konferenciji potražite na techhosted.ba ili putem društvenih mreža.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.