NavMenu

Odbor povjerilaca bijeljinske Šećerane pozitivno ocijenio ponudu srpskog bankara iz Kine

Izvor: Capital Petak, 11.10.2019. 14:05
Komentari
Podeli
(Foto: facebook.com)
Odbor povjerilaca Fabrike šećera Bijeljina dao je pozitivno mišljenje na pismo namjere koje je bankar iz Kine Dragan Guru Đuragin uputio i u kojem je izrazio spremnost da imovinu ove fabrike plati 7 mil KM.

- Odbor povjerilaca dao je juče pozitivno mišljenje na pismo namjere i sada će ponudu razmatrati Skupština čije je održavanje zatraženo u idućih deset dana, do 20. oktobra - rekao je stečajni upravnik "Šećerane" Nebojša Matić.

Podsjećamo, Dragan Guru Đuragin porijeklom je iz Novog Sada i spreman je da imovinu "Šećerane" plati 7 mil KM, da u ovom mjesecu uplati 10% kapare. Ako se prihvati njegova ponuda, u roku od 60 dana uplatio bi ostatak.

Želi odmah da zaposli 50 stručnih lica za remont fabrike, 50 pomoćnih lica i 50 radnika. Ima u planu investicije i da od ljeta iduće godine zaposli 200 novih radnika i nastavi proces proizvodnje.

Skupština povjerilaca bi trebala da se izjasni o ponudi i zatraži bankarsku garanciju kako bi se utvrdilo da li je ponuda realna ili će završiti u kanti kao ranije koje su pristizale od turskih i vijetnamskih investitora.

Fabrika šećera Bijeljina u stečaju je od 2015. godine, a njena imovina nuđena je više puta na prodaju po početnoj cijeni od 10 mil KM. Stizale su ponude iz Turske, Vijetnama, SAD, Srbije i BiH, ali nijedna još nije realizovana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.