Izvor: eKapija | Petak, 11.10.2019.| 09:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Festival Game City od 18. do 20. oktobra u Beču

(Foto: © www.game-city.at)
Kompjuterske igrice i tehnička oprema koje su nedavno predstavljene na skupovima E3 u Los Anđelesu i Gamescom u Kelnu stižu i u Beč. Festival Game City koji se održava ispred i u prostorijama skupštine Grada Beča počinje 18. oktobra.

Na najvećem gejmerskom skupu u Austriji oko 90 izlagača predstaviće svoja inovativna rešenja i dostignuća u gejmingu. Na štandu Xbox-a posetioci će moći da se zabave na čak 37 gejming-stanica i da se premijerno okušaju u nekoj od igrica kao što su LEGO Speed Champions ili NBA 2k20.

Na štandu kompanije Nintendo, Super Mario će pozdraviti sve obožavatelje, a, osim u najnovijim igricama sa ovim likom, ljubitelji avanture moći će da se oprobaju u posljednjoj verziji igrice o poznatoj princezi Zeldi. Osim toga, kompanija HP predstaviće jedinstveni laptop sa dva displeja, koji je razvijen isključivo u gejmerske svrhe.

Biće organizovane i različite radionice i predavanja, prije svega o trenutnoj situaciji i budućnosti svijeta igrica, kao i o odgovornom pristupu prema gejmingu. Pogledom kroz VR-naočare publika će biti u prilici da se upozna sa radom UNICEF-a širom planete. Ova svjetska organizacija predstaviće svoje aktivnosti u oblasti digitalnog učenja i razvoju ideje o primjeni blokčejn tehnologije u humanitarne svrhe.

Skup traje do 20. oktobra 2019. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.