NavMenu

Adria Airways već na dobošu - Neobavezujuće ponude do 10. novembra

Izvor: Indikator Petak, 11.10.2019. 08:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Perfect Gui/shutterstock.com)Ilustracija
Stečajni upravitelj Adria Airways Janez Pustatičnik objavio je u četvrtak, 10. oktobra, poziv za nadmetanje za preuzimanje poslovne cjeline duštva Adria Airways. Iskaze interesovanja očekuje do 10. novembra.

- Prikupljanjem neobavezujućih ponuda želim vidjeti koji je interes potencijalnih kupaca - rekao je Pustatičnik. Prvog dana stečaja već je primio pozive zainteresiranih, dodao je, a prikupljanjem pisanih ponuda želi provjeriti koliko su ozbiljni ponuđači prije nego što procijene imovinu.

Imovina avioprevoznika, koji u prošlosti prodao sve avione, uključuje zemljište na kojem se nalazi upravna zgrada i pravo gradnje, trgovačka potraživanja, rezervni dijelovi za avione, oprema i dva manja stana u Ljubljani i toplicama Čateč, rekao je upravitelj.

Još nije procijenio vrijednost imovine, između ostalog jer još nema podatke iz zemljišnih knjiga. Prema preliminarnim podacima, vrijednost hipotekarnog zemljišta i prava na gradnju mogla bi biti oko pet miliona eura, a za oko milion eura je poslanih zahtjeva za plaćanje potraživanja.


Stečani upravitelj je počeo davati radnicima otkaze ugovora o radu u ponedjeljak. Kompanija je imala 523 zapsolenih prema slovenačkom zakonodavstvu, a još 27 je bilo zaposleno prema švicarskom zakonu. Do sada su otkaze preuzela 480 zaposlenika, a oni u inostanstvu primiće ih poštom, rekao je upravitelj.

Okružni sud u Kranju pokrenuo je 2. oktobrra bankrot zračnog prijevoznika koji je država 2016. prodala njemačkom finansijskom fondu 4K. Prijedlog za stečaj pokrenula je uprava društva zbog nelikvidnosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.