Izvor: eKapija | Petak, 11.10.2019.| 12:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nelt BiH otvorio novu skladišnu halu u Istočnom Sarajevu, uloženo 4 mil EUR

U Istočnom Sarajevu komanija Nelt BiH je pred 200 zvanica svečano u četvrtak, 10. oktobra otvorila novu skladišnu halu.

Investicijom od 4 mil EUR koji su uloženi u novu skladišnu halu, infrastrukturu kompanije u Bosni i Hercegovini sada čini 3.400 m2 kancelarijskog i preko 11.000 m2 skladišnog prostora u ambijentalnom, hlađenom i smrznutom režimu.

- Investiranje u nove kapacitete rezultat je organskog rasta kompanije i potreba tržišta i naših klijenata – kazao je Goran Cerovina, izvršni direktor Nelta u BiH.

U posljednje dvije godine kompanija Nelt bilježi rast prihoda za 28% i 40 novih uposlenika. Projektovanim neto prihodima od skoro 110 mil EUR ovo je još jedna uspješna poslovna godina za Nelt, koji je ove godine prepoznat u top tri najpoželjnija poslodavca u sektoru distribucije u BiH u okviru istraživanja posjetilaca portala Posao.ba, a dobitnik je i prestižne regionalne nagrade Sarajevo Business Bridge Awards 2019 u kategoriji Business of the Year.

Kompanija Nelt u BiH je dio jednog od najuspješnijih poslovnih sistema u regionu, Nelt Grupe, koja danas zapošljava 4.000 ljudi u 14 kompanija, na 11 tržišta u Jugoistočnoj Evropi i Africi.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.