NavMenu

Bosmal Arjaan by Rotana nudi besplatan program obuke u sektoru hotelijerstva

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.10.2019. 13:24
Komentari
Podeli
Nedostatak praktičnog znanja u sektoru hotelijerstva problem je s kojim se susreću kako pojedinci, tako i poslodavci ove industrije. S ciljem doprinošenja njegovom rješavanju, uz istovremeni doprinos podizanju standarda ugostiteljstva, novootvoreni Bosmal Arjaan by Rotana u Sarajevu pokreće program stručne obuke, otvoren za sve zainteresirane mlade ljude, starosti 18 do 27 godina.

Bilo da ste student, osoba u potrazi za poslom ili kvalitetnim programom obuke koji će vam olakšati napredak u karijeri, ova jednomjesečna obuka nudi priliku sticanja znanja i vještina pod mentorstvom stručnjaka iz oblasti hotelijerskog biznisa, i to uz fleksibilan raspored, što će vam olakšati nastavak školovanja ili rad na trenutnom radnom mjestu. Personalizirani pristup omogućava prilagođavanje potrebama svakog od polaznika, te olakšava svakodnevno praćenje napretka i rada svakog od pojedinaca.

Program nudi intenzivnu obuku za četiri odabrana kandidata koji će tokom četiri sedmice biti dio prakse u jednom od dvije grupe odjela, sedmično kompletirajući 15 sati obuke. Prvu grupu odjela čine odjel prihoda i rezervacija, te recepcija, a drugi čine odjel hrane i pića, te kuhinja. Polaznici prve grupe će imati priliku da upravljaju smještajnim kapacitetima i rezervacijama, rade na optimizaciji dostupnosti proizvoda, te brinu o gostima tokom njihovom boravka.

Polaznici druge grupe će, s druge strane, imati priliku upoznati se s principima planiranja i organiziranja procesa pripreme hrane i upravljanja performansima tima, principima kvalitetnog pružanja usluga posluživanja hrane, te točenja pića i napitaka.


- Kroz proces zapošljavanja našeg tima, shvatili smo da lokalnom tržištu nedostaje kvalitetne radne snage, ali da ima mnogo ambicioznih mladih ljudi, koji žele učiti i napredovati. Upravo zbog toga smo odlučili pokrenuti ovaj program obuke, koji će im omogućiti da uče od profesionalaca. Nije važno imaju li prethodnog znanja ili iskustva u ugostiteljstvu, važno je da imaju volju za učenjem i napretkom. Sve ostalo se nauči, vremenom - izjavio je ovim povodom Marko Korica, generalni direktor Bosmal Arjaan by Rotana aparthotela, ohrabrujući sve mlade ljude da se prijave.

Program obuke traje od 4. do 29. novembra ove godine, a svi zainteresirani više detalja mogu pronaći na www.rotanapraksa.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.