Izvor: eKapija | Četvrtak, 10.10.2019.| 11:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prvi urološko-onkološki simpozijum UKC Tuzla 15. i 16. novembra

(Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
Prvi urološko-onkološki simpozijum u organizaciji Klinike za urologiju UKC Tuzla i Klinike za onkologiju i radioterapiju UKC Tuzla, održati 15. i 16. novembra 2019. godine u hotelu Tuzla u Tuzli.

Cilj simpozijuma je promišljanje i rasprava o savremenim urološkim i onkološkim teorijama i praksama, te razmjena vlastitih stajališta, učenja i iskustava radi pružanja adekvatne stručne i profesionalne zdravstvene usluge i zaštite.

Urološka onkologija, tj. liječenje malignih tumora urogenitalnog sistema danas predstavlja segment koji je najzastupljeniji u stacionarnom liječenju. Liječenje bilo koje bolesti ima multidisciplinarni i individualizirani pristup svakom pacijentu, jer su rezultati takvog pristupa pokazali znatno veći uspjeh od "jednodimenzionalnog" promatranja pacijenta kroz prizmu samo jedne grane medicine.

Urologija je dinamična, multidisciplinarna struka koja se brzo razvija, dok je onkologija struka u kojoj je timski rad najvažniji i gdje kvalitetnim timskim pristupom možemo izvući najbolje rezultate. U programu prvog urološko onkološkog simpozijuma obradiće se teme karcinoma bubrega, mokraćnog mjehura, prostate i testisa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.