NavMenu

Autoceste FBiH potpisale sporazum sa Gradom Zenica i kompanijom Cengiz Insaat o gradnji dionice Donja Gračanica-tunel Zenica

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.10.2019. 15:30
Komentari
Podeli
(Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)
Direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić potpisao je juče, 9. oktobra, sa gradonačelnikom Grada Zenice Fuadom Kasumovićem i predstavnikom firme Cengiz Insaat Evrenom Utku Gӧk Sporazum o realizaciji projekata iz programa prijateljskog okruženja prilikom provođenja aktivnosti na projektovanju i izgradnji dionice Donja Gračanica (Zenica sjever) – tunel Zenica na Koridoru 5C.

Lokalne ceste koje budu korišćene u toku izgradnje ove dionice autoceste će u toku izvođenja radova biti održavane, popravljane i obnovljene nakon završetka radova od strane izvođača radova. Takođe će se izvršiti rekonstrukcija lokalne komunalne infrastrukture, saopšteno je iz Autocesta FBiH.

Grad Zenica će izdati neophodne saglasnosti za pribavljanje odobrenja za građenje među kojima je saglasnost za deponiju materijala iz iskopa sa ove dionice autoceste i pružiti svu neophodnu pomoć i podršku u realizaciji izgradnje autoceste na području Zenice.

- Ovim sporazumom formalizirali smo obaveze JP Autoceste FBiH i izvođača radova na dionici Donja Gračanica – tunel Zenica kompanije Cengiz Insaat kao i Grada Zenice koje se odnose na izgradnju i rekonstrukciju lokalnih cesta, izgradnju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture mjesnih zajednica Donja Gračanica i Donja Vraca. Uvažili smo zahtjeve mjesnih zajednica koje su upućene prema izvođaču radova i JP Autoceste FBiH. Ovim sporazumom i ulaganjima u lokalnu zajednicu nastojimo da izgradnja autoceste utiče na poboljšanje kvalitete života lokalnih zajednica kroz koje prolazi Koridor 5C - izjavio je Adnan Terzić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.