NavMenu

UKC RS dobio najsavremeniji aparat za rano otkrivanje melanoma i nemelanomskih karcinoma kože

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.10.2019. 08:35
Komentari
Podeli
Klinika za kožne i polne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra RS (UKC RS) opremljena je sa savremenim aparatom- Fotofinder ATBM koji se smatra zlatnim standardom i jednim od najsavremenijih dermoskopskih sistema za rano otkrivanje melanoma i nemelanomskih karcinoma kože.

Riječ je o medicinskom aparatu uz pomoć kojeg se može registrovati mijenjanje svakog pojedinčanog postojećeg nevusa (mladeža) kao i nastanak novih mladeža na koži. Melanom kože je najmaligniji kožni tumor čija je učestalost u porastu, a dermoskopskim pregledom sa ovim aparatom melanom se može otkriti u najranijoj fazi., saopšteno je iz ZKC RS.

Klinika za kožne i polne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra RS je jedina u BiH koja raspolaže sa ovim dermoskopskim sistemom, a uređaj ima mogućnost teledermatologije i formiranje bazu podataka na republičkom ili regionalnom nivou.


Kompanija FotoFinder iz Njemačke i UKC RS 4. i 5. oktobra organizovali su početni i napredni kurs iz dermoskopije ne samo za dermatologe Klinike kožne i polne bolesti UKC RS nego i ostale, pogotovo mlade specijalizante i dermatologe u RS kako bi stekli bazična znanja iz oblasti dermoskopije. Voditelji kursa bili su eminentni stručnjaci iz ove oblasti iz Beograda i Niša.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.