Izvor: eKapija | Utorak, 08.10.2019.| 16:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Međunarodni festival pametnih gradova 15. oktobra u Beogradu

Ilustracija (Foto: Vasin Lee/shutterstock.com)
Treći Međunarodni festival pametnih gradova "Smart City Festival 2019" biće održan 15. oktobra u Belexpocentru, u Beogradu. Međunarodni festival pametnih gradova "Smart City Festival 2019" je najveći regionalni skup posvećen posvećen urbanoj transformaciji.

- Ovogodišnji Smart City Festival tematski je usmjeren na pametno donošenje odluka i upotrebu informacionih tehnologija. Zato imamo predstavnike organa vlasti između ostalih i iz Njemačke, Danske, Finske, Austrije, iz zemalja regiona kao i iz Srbije. Tu su i predstavnici biznisa, investitori, preduzetnici i svi drugi koji održivi urbani razvoj vide kao kontinuirani proces – koji pruža ogromne koristi građanima, preduzećima i lokalnim zajednicama - navodi se u saopštenju.

Festival je mjesto na kome će donosioci odluka, preduzetnici i lokalne zajednice prikazati pametna rješenja, podijeliti iskustva i predstaviti konkretne primjere dobre prakse. Posjetioci će imati priliku da prate i učestvuju u panelima na glavnoj festivalskoj bini, prisustvuju prezentacijama primera pametnih gradova na "Agori" i upoznaju se sa inovativnim proizvodima i uslugama na Expo delu Festivala.

Osim toga, na festivalu će biti promovisani šampioni u otvaranju podataka, gradovi i opštine koji su uspješno otpočeli proces koji je jedan od osnovnih preduslova za kreiranje pametnih gradova. Smart City Festival 2019 organizuje Fondacija Fridrih Nauman u saradnji sa partnerima iz Srbije i regiona.

Kako se navodi, očekuje se oko 400 učesnika sa četiri kontinenta iz 20 država kao i 35 svjetskih priznatih govornika.

Ulaz je besplatan ali je zbog ograničenog broja mesta njeophodna registracija na sajtu #SCF19. Pogledajte program i upoznajte govornike.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.