Izvor: eKapija | Utorak, 08.10.2019.| 15:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sunčana strana FBiH donosi nove aktivnosti u šest gradova

Konjic (Foto: Konjic.ba)
Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas, 8. oktobra, je u Sarajevu s direktorom Obala Art Centra Mirsadom Purivatrom i direktoricom PRimere Snježanom Delić potpisala ugovor o realizaciji Projekta "Sunčana strana Federacije BiH 2019".

U naredna tri mjeseca, ovaj projekt koji zajednički realiziraju Obala Art Centar iz Sarajeva i agencija PRimera iz Mostara će, uz različite turističko-kulturne programske sadržaje, biti realiziran u Sarajevu, Mostaru, Goraždu, Konjicu, Širokom Brijegu i Međugorju, saopšteno je iz ovog ministarstva.

- Kroz Projekt Sunčana strana Federacije BiH 2019., po uzoru na velike svjetske metropole koji dodatnim sadržajem obogaćuju i produžuju turističku sezonu, na različitim lokacijama u nekoliko gradova i općina Federacije BiH bit će provedeni zanimljivi i atraktivni filmski, kulturno-turistički i zabavni sadržaji, zbog čega je prepoznat kao projekt od posebnog značaja za Federaciju BiH, a koji Federalno ministarstvo okoliša i turizma podržava drugu godinu - kazala je ministrica Đapo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.