Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 07.10.2019.| 14:36
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na Bilinom polju uskoro veća prostorija za medije

(Foto: JTKPHOTO/shutterstock.com)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine selekciju Italije ugostiće na Bilinom polju, a kako bi sve bilo spremno i kako bi zenički stadion ispunio sve uvjete krovne kuće nogometa, radovi na Bilinom polju traju već nekoliko dana.

Da bi naša reprezentacija uopće mogla ugostiti selekciju Italije u svojoj državi bilo je neophodno da i Bilino polje, kao najmoderniji stadion u Bosni i Hercegovini, izvrši potrebne nadogradnje, prenosi portal Zenit.ba.

Jedan od zahtjeva UEFA-e koji stadion Bilino polje nije ispunjavalo je sala za novinare s više od stotinu mjesta, a s obzirom da je od ranije poznato da samo ovaj stadion ispunjava rigorozne uvjete za kvalifikacione utakmice, tim s Bilinog polja je preuzeo stvari u svoje ruke te već krenuo rješavati i taj problem.

Iako je prvobitno bilo planirano da sala za novinare te radni prostor za medije bude napravljen u prostoriji koja je korištena u prošlosti za tombolu, a koja već neko vrijeme nije u funkciji, odlučeno je da se ipak izvrši nadogradnja trenutne sale za medije, a ispod nje je planirana gradnja prostora za medije.

Svi radovi se odvijaju za sada po planu na prostoru između istočne i južne tribine, a sve će biti završeno do utakmice s Italijom koja se igra na Bilinom polju 15. novembra.
Firme:
NS / FS BiH Sarajevo
Tagovi:
UEFA
Bilino polje
Podijelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.