NavMenu

Otvoren Sajam malih i srednjih preduzeća "Dobojexpo 2009": Male i srednje firme otpornije na krizu

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 15.10.2009. 07:58
Komentari
Podeli

Više od 160 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske i Italije predstaviće svoje proizvode i usluge na Sajmu malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i firmi u osnivanju "Dobojexpo 2009", koji je otvoren 14.10.2009. godine i trajaće do 17. oktobra.

Milan Cvijić, pomoćnik ministra za mala i srednja preduzeća, rekao je na otvaranju sajma da veliki broj izlagača ukazuje na značaj malih i srednjih preduzeća i samozapošljavanja.

"Broj malih i srednjih preduzeća je u stalnom porastu i to je ujedno i opravdanje Vladi RS za izdvajanje sredstava za razvoj ovog sektora. Vlada će na ovakvo činjenično stanje u značajnoj mjeri računati kod preduzimanja podsticajnih mjera i izrade razvojnih programa malih i srednjih preduzeća u RS", kazao je Cvijić.

Mladen Mićić, zamjenik načelnika opštine Doboj, istakao je da je u godini ekonomske krize na dobojskom sajmu prisutno najviše izlagača do sada, te da je ova manifestacija svojevrstan prkos krizi.

"Ovaj sajam nam pokazuje da je mala i srednja privreda segment koji sigurno može u teškim ekonomskim uslovima omogućiti opstanak i sigurna radna mjesta", naveo je Mićić.

Među mnogobrojnim izlagačima veliku pažnju privlači štand Privredne komore RS na kojem deset izlagača pod motom "Naše je bolje" predstavlja isključivo domaće proizvode.

Direktor Sajma Srećko Stojaković rekao je da su tokom sajma, osim predstavljanja proizvoda, predviđeni susreti privrednika i poslovnih ljudi, održavanje okruglih i debatnih stolova, te predstavljanje privrednih potencijala opština Doboj, Petrovo i Modriča.

Organizatori sajma su Područna privreda komora Doboj i Zanatsko-preduzetnička komora regije Doboj uz suorganizaciju Agencije za razvoj malih i srednjih preduzaća RS i opštine Doboj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.