Izvor: Nezavisne novine | Nedjelja, 06.10.2019.| 07:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Devet firmi iz BiH na poljoprivrednom sajmu u Kelnu

Ilustracija (Foto: Eugenio Marongiu/shutterstock.com)
Spoljnotrgovinska komora BiH, uz podršku Švedska/USAID Farma dva projekta, organizovala je nastup devet kompanija iz BiH na sajmu poljoprivredno-prehrambene industrije Anuga Fine Food 2019, koji je počeo u subotu, 5. oktobra, u njemačkom gradu Kelnu.

Proizvode će na ovom sajmu predstaviti firme Anđelić iz Trebinja, Mladegs pak iz Prnjavora, sarajevske kompanije Milkos, Jami, Spanish market i Zeraa Agriculture Investment Management, te As holding iz Tešnja, Kolmix iz Velike Kladuše i Vita life iz Visokog.

Ovaj sajam, koji će biti zatvoren 9. oktobra, jedna je od najvažnijih svjetskih manifestacija prehrambene industrije i komplementarnih privrednih grana, saopšteno je iz Spoljnotrgvoinske komore BiH.

- Osnovni cilj organizovanja ovako sveobuhvatnog, a ipak specijalizovanog sajamskog događaja, jeste da se na jednom mjestu promovišu kompanije, a time i najrazličitiji poljoprivredno-prehrambeni proizvodi iz cijelog svijeta, te da se stvori prilika za proširenje postojećih i stvaranje novih poslovnih odnosa - istaknuto je u saopštenju.

Na ovom sajmu posebna pažnja posvećena je najnovijim svjetskim trendovima u proizvodnji, ponudi i potrošnji hrane i pića, a organizuje se i niz pratećih događaja.

Sajam je namijenjen posjetiocima iz kruga poslovne zajednice, a glavna ciljna grupa su predstavnici menadžmenta veletrgovina i maloprodajnih lanaca, službe nabavke hotela i restorana, te ostalih proizvođača, prerađivača, kupaca i korisnika spomenutih proizvoda.

Ovaj sajam prvi put je organizovan 1924. godine, a održava se u oktobru svake druge godine.

Ovaj prestižni događaj obuhvata više specijalizovanih sajamskih manifestacija koje se odvijaju istovremeno, tako da zajedno pružaju mogućnost izlaganja različitih kategorija prehrambenih proizvoda i pratećih djelatnosti.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.