NavMenu

Grawe preuzima portfelj životnih osiguranja Dunav osiguranja

Izvor: Indikator Nedjelja, 06.10.2019. 07:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SewCream/shutterstock.com)Ilustracija
Lider na tržištu životnih osiguranja Republike Srpske Grawe osiguranje iz Banjaluke preuzima kompletan portfelj životnog osiguranja Dunav osiguranja, odnosno oko 1.500 osiguranika, koji to neće osjetiti jer im je zagarantovano zadržavanje svih ugovorenih prava.

Prenos portfelja obuhvata sve preuzete rizike životnih osiguranja, a klasifikovane u osiguranje za slučaj smrti osiguranog lica, mješovito osiguranje života za slučaj doživljenja i smrti osiguranog lica, dopunsko osiguranje od posljedica nesrećnog slučaja ugovorenog uz osnovni ugovor o mješovitom osiguranju života.

Ovo je prvi put na tržištu osiguranja Republike Srpske da se, u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o društvima za osiguranje, portfelj osiguranja prenosi sa jednog na drugo društvo, za razliku od regiona gdje je to već postala uobičajena praksa.

Generalni direktor Dunav osiguranja Bojan Popović rekao je za Capital da su postigli sporazum o prenosu portfelja životnog osiguranja sa Grawe osiguranjem.

- Prenos portfelja će se izvršiti na način da ugovorena prava i obaveze za 1.571 osiguranika Dunav osiguranja po zaključenim ugovorima – polisama osiguranja života ostaju ista kao što su i ugovorena - istakao je Popović.

Naglašava da osiguranici ostaju zaštićeni do isteka ugovorenog osiguravajućeg pokrića, a ukoliko budu imali dodatnih pitanja mogu da se obrate Dunav osiguranju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.