NavMenu

Najelitniji hotel na svijetu biće otvoren 2020. (VIDEO)

Izvor: Dnevni avaz Petak, 04.10.2019. 13:57
Komentari
Podeli
Hotel Atlantis, smješten na umjetnom otoku Palm Jumeirah u Dubaiju je od svog otvaranja 2008. godine bio sinonim za bogatstvo. Već na otvaranju postao je magnet za slavne i bogate, koje je Atlantis privukao svojim brojnim atrakcijama, ali prije svega najspektakularnijim hotelskim sobama u Emiratima.

No, novi projekt, Atlantis 2, mogao bi debelo "prešišati" original. Atlantis 2 bi trebao biti gotov do kraja 2020. godine, a ovaj megaprojekt će Dubai platiti 1,4 mlrd USD. Gradi ga grupacija Kerzner, koja je napravila prvi Atlantis, a inače su specijalizirani za izgradnju luksuznih resorta po cijelom svijetu.

Atlantis 2 će biti smješten tik do mora na Palm Jumeirahu i prostiraće se na 63 hektara. Dizajn hotela je veličanstven, a dominira "spa-most" koji spaja dva tornja. Gostima će na raspolaganju biti privatni infinity bazeni, za njih će kuhati slavni kuhari kao što su Heston Blumenthal i Jose Andres, a u Dubaiju ga najavljaju kao novu generaciju superluksuza. Kompleks se počeo graditi 2014. godine, a dva tornja imaju različitu namjenu. Jedan je resort, a u drugom će se nalaziti rezidencije, koje su namijenjene za prodaju. Spa-most kojim su spojena dva tornja, puni su bazena, loungea, te oazama za vježbanje i opuštanje.

Toranj koji se odnosi na resort imaće 795 soba i apartmana na 43 kata, kao i privatne klubove, restorane i barove. U rezidencijalnom dijelu biće 231 apartman koji će imati od dvije do pet soba, a najmanje početna cijena je dva milijuna dolara. Sve rezidencije imaju vrt s terasom i infinity bazen, a stanari će imati i privatnu plažu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.