Izvor: Tanjug | Petak, 04.10.2019.| 11:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izdate sve potrebne građevinske dozvole za dionicu od Sremske Rače do Kuzmina - Početak radova naredne sedmice

Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Sve potrebne građevinske dozvole za dionicu Sremska Rača-Kuzmin na trasi budućeg autoputa Beograd-Sarajevo su izdate, izjavila je srpska ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je poručila da je za Srbiju izuzetno važno da se regionalno povezuje, a da je autoput od Beograda do Sarajeva jedan od šest novih autoputeva i njegova izgradnja je započeta krajem avgusta ove godine.

Pomenuti autoput zajedno grade turska i srpske kompanije.

- U svakom ugovoru koji realizujemo najmanje polovinu posla obavljaju domaće kompanije. Strane kompanije nam donose nova znanja i tehnologije, a mi se kao država trudimo da pomognemo domaćim firmama koje su razorene još od devedesetih. Zato je moja poruka njima da se udružuju i prave konzorcijume, jer posla je mnogo i novca imamo - rekla je ona.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan svečano će obilježiti početak radova prilikom posjete turskog predsjednika slijedeće nedjelje.

Ministarka je dodala i da je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije za drugu dionicu ka BiH, od Požege do Kotromana, i da će ona biti završena krajem naredne godine.

- Osim toga, slijedeće godine započinjemo rehabilitaciju 5.000 kilometara magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva i to će raditi naše firme - kaže Mihajlović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.