Izvor: eKapija | Petak, 04.10.2019.| 10:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Susreti njemačkih i privrednika iz BiH 27. novembra u Minhenu - Otvoren poziv za kompanije iz metalske, auto i elektro industrije

Ilustracija (Foto: Yulia Grigoryeva/shutterstock)
Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Privrednom komorom Minhena i Gornje Bavarske (IHK), Predstavništvom njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK ), HWK i Bavarskim ministarstvom ekonomskih poslova, Evropske preduzetničke mreže, organizuje poslovne susrete bosanskohercegovačkih i njemačkih privrednika iz oblasti metalske, auto i elektro-industrije, koji će se održati 27. novembra u Minhenu.

Cilj posjete je unaprjeđenje ekonomskih odnosa između dvije zemlje. Poslovni susreti se organiziraju radi intenziviranja poslovne saradnje u području metalske, auto i elektro industrije, te realizacije novih poslova.

Preliminarnim programom ove poslovne posjete, planirane su prezentacije na temu "ekonomske saradnje između Bosne i Hercegovine i Bavarske", zatim prezentacija o mogućnostima ulaganja u BiH, predstavljanje poslovnih iskustava njemačkog investitora u BiH, a nakon plenarnog dijela održavanje i poslovnih susreta.

Tokom B2B sastanaka kompanije – učesnice imaće priliku predstaviti svoje kompanije i usluge njemačkim kompanijama iz metalnog sektora (metalne konstrukcije i inženjering, metaloprerađivački sektor i proizvodnja alata) auto i elektro sektora.

Rok za prijave kompanija je 10. oktobar.

Više informacija, kao i obrazac za prijavu možete pogledati na linku OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.