Izvor: Nezavisne novine | Petak, 04.10.2019.| 09:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjaluka želi prodati staru konstrukciju Zelenog mosta

Novi most izgrađen na mjestu nekadašnjeg Zelenog mosta (Foto: banjaluka.rs.ba)
Stara konstrukcija Zelenog mosta, koja je uklonjena u julu prošle godine, uskoro će se naći na prodaji, rečeno je na 41. sjednici Kolegijuma Skupštine grada održanoj u četvrtak, 3. oktobra.

Naime, jedna od 25 tačaka dnevnog reda koje će se naći pred odbornicima na narednoj sjednici Skupštine grada, zakazanoj za 16. oktobar, jeste i Prijedlog odluke o prodaji rashodne metalne konstrukcije starog Zelenog mosta, kao sekundarne sirovine.

Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika, rekao je da je nakon što je izgrađen novi most grad odlučio da da priliku svim zainteresovanim da kupe metalnu konstrukciju starog Zelenog mosta.

- Stara konstrukcija ima svoju materijalnu vrijednost s obzirom na to da je napravljena od gvožđa. Ne možemo samo nešto što je u vlasništvu grada da sklonimo na stranu, zbog toga smo odlučili da je stavimo u prodaju i ostvarimo određeni prihod u budžetu grada - rekao je Amidžić.

Stara dotrajala zelena konstrukcija, po čemu je i ovaj most dobio ime, izgrađena je pedesetih godina prošlog vijeka i skoro sedam decenija je spajala naselja Obilićevo i Kočićev vijenac.

Ovo mjesto od juna krasi novi moderni most, sa dvije saobraćajne trake, obostranim biciklističkim i pješačkim stazama, kao i vidikovac, ali mnogi građani i dalje osjećaju nostalgiju prema starom Zelenom mostu, jednom od prepoznatljivih simbola grada na Vrbasu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.