Izvor: Capital | Petak, 04.10.2019.| 08:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Po 10.000 KM za tri preduzetnice iz Berkovića

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Vlad Teodor/shutterstock.com)
Ivana Kojević, Borislavka Lučić i Miljana Kuljić iz Berkovića juče su za pokretanje vlastitog biznisa iz oblasti uslužnih djelatnosti, poljoprivrede i stočarstva dobile po 10.000 KM iz Fonda za podršku razvoju biznisa marginalizovanih grupa žena, saopšteno je iz USAID-ovog programa podrške marginalizivanim ženama.

Načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović rekao je da je USAID u saradnji sa opštinom osigurao 30.000 KM za pružanje podrške u pokretanju i razvoju tri biznisa za nezaposlene žene iz ruralnih zajednica.

- Opština Berkovići biće na usluzi preduzetnicama u skladu sa svojim kapacitetima i vjerujemo da ovakvim projektima doprinosimo smanjenju nezaposlenosti - izjavio je Abramović.

Fond za preduzetništvo marginalizovanih žena je USAID-ov program podrške marginalizovanim ženama, koji je pokrenut u saradnji sa lokalnim zajednicama.

Cilj ovog programa je stvoriti šanse za održivi razvoj preduzetništva marginalizovanih grupa žena podsticanjem na samozapošljavanje, kao i njihovo lakše uključivanje u preduzetništvo i kreiranje novih radnih mjesta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.