NavMenu

UniCredit banka izabrana za najboljeg pružaoca usluga po anketi magazina Euromoney

Izvor: Capital Četvrtak, 03.10.2019. 15:18
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Na osnovu referentne nezavisne ankete 25.000 korporativnih klijenata, UniCredit je izabrana za najboljeg pružaoca usluga transakcijskog poslovanja u devet zemalja kao i za tržišnog lidera za transakcijsko poslovanje u regiji Srednje i Istočne Evrope i u 11 pojedinačnih zemalja.

UniCredit je izabrana za najboljeg pružaoca usluga u devet zemalja u Euromoney anketi transakcijskog poslovanja za 2019. godinu, zauzevši po prvi put prvo mjesto u Njemačkoj i Italiji. Banka je također zadržala dugogodišnju poziciju najboljeg pružaoca usluga u Austriji čime je iskazano sveobuhvatno liderstvo na ključnim tržištima Austrije, Njemačke i Italije. Banka je takođe osnažila svoju vodeću poziciju na tržištu u Srednjoj i Istočnoj Evropi i 11 pojedinačnih zemalja, uz nove pobjede u Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji.

Godišnja anketa, koja se bazira na mišljenju oko 25.000 specijalista u domenu transkacijskog poslovanja širom svijeta, koristi njihove povratne informacije za određivanje najboljih pružaoca usluga na tržištu.


- Rezultati predstavljaju izuzetno dostignuće za banku i pokazuju našu sveobuhvatnu snagu u Zapadnoj, Srednjoj i Istočnoj Evropi. Transakcijsko poslovanje i šire, globalno transakcijsko bankarstvo su za nas ključne usluge te je stoga fantastično što je anketa pokazala da smo tržišni lideri - rekao je Luca Corsini, direktor Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredita.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.