NavMenu

Uskoro realizacija četiri infrastrukturna projekta u Gradišci vrijedna 806.000 KM - Grad dobija prvi uređen trg

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.10.2019. 15:19
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Makic Slobodan)
Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisao je u srijedu, 2. oktobra, ugovore sa izvođačima radova četiri infrastukturna projekta ukupne vrijednosti 806.000 KM.

Sa direktorom preduzeća Gradid inženjering iz Gradiške Vaskom Stojnićem potpisan je ugovor o izgradnji višenamjenskog objekta za potrebe mjesne zajednice Kruškik, za koji će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 128.000 KM.

Sa direktorom Komunalnog preduzeća Vodovod Gradiška Sandrom Zeničaninom gradonačelnik je potpisao ugovor, vrijednosti 262.000 KM, o izgradnji distributivne vodovodne mreže i postrojenja za podizanje pritiska za vodosnabdijevanje naselja Sovjak, koji će u cijelosti biti finansiran grant sredstvima iz UNDP-ovog projekta MEG.

Gradonačelnik je istakao da mještani mjesne zajednice Sovjak godinama imaju problem obezbjeđenja pitke vode, te izrazio zadovoljstvo što je gradiški Vodovod pobijedio na tenderu za izgradnju vodovodne mreže.

On je naglasio da je učešćem u MEG projektu, koji se odnosi na uređenje i zaštitu životne sredine i ekonomsko upravljanje, u kojem Gradiška zauzima prvo mjesto među 18 lokalnih zajednica u BiH koje učestvuju, obezbijeđeno oko 440.000 KM granta.

Adžić je sa direktorom preduzeća Hidro-kop iz Banjaluke Radislavom Babićem potpisao ugovore o izvođenju radova u okviru projekta Adaptacija esploatacionog bunara B-četiri na vodoizvorištu Žeravica, vrijednosti 258.000 KM, za koji je takođe obezbijeđen grant iz MEG projekta u iznosu od 172.000 KM, te projekta uređenja trga kod administrativno-poslovnog objekta u Vidovdanskoj ulici, vrijednosti 158.000 KM.

On je istakao da će izgradnjom novog bunara na vodoizvorištu Žeravica biti obezbijeđena dovoljna količina vode za potrebe korisnika gradiškog vodovoda u narednih 30 godina.

Prema njegovim riječima, Gradiška je u periodu između dva svjetska rata imala pet uređenih trgova, a trenutno nema nijedan, pa će trg posvećen Čubrilovićima biti izgrađen u centru grada kod takozvane crvene zgrade, u čijoj se blizini nekada nalazila kuća ove porodice.

- Želimo da Gradišci ponovo vratimo trgove i da ih vežemo za ličnosti i događaje iz gradiške istorije, što će doprinijeti uređenju grada - naglasio je Adžić.

Adžić je dodao da je Gradiška pripremila projekte za izgradnju osam kružnih tokova za koje očekuje da će uskoro biti obezbijeđen novac, prenosi portal Grada Gradiška.

Direktor Komunalnog preduzeća Vodovod Sandro Zeničanin naveo je da je Sovjak jedina mjesna zajednica u tom dijelu Potkozarja u kojoj nije izgrađen vodovod, te da je zadovoljan što su prošli na tenderu i što će sami graditi infrastukturu kojom će gazdovati.

On je dodao da je ugovorima predviđeno da oba projekta budu završena u roku od četiri mjeseca.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.