NavMenu

Atlantic Grupa razmatra uvođenje četvorodnevne radne sedmice

Izvor: Indikator Četvrtak, 03.10.2019. 08:20
Komentari
Podeli
(Foto: atlantic.hr)
Vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi kazao je ove sedmice u Beogradu da kompanije ne bi trebale razmišljati samo o dovođenju kvalitetnih radnika i profesionalaca, već prije svega o tome kako zadržati takav kadar.

Tedeschi je na događaju Consumer Rules Summit o potrošačkim pravilima rekao da Atlantic Grupa rade na tome kako bi razmjere prilagodili novoj situaciji i omogućili fleksibilno radno vrijeme i rad od kuće.

- Odgovorni ljudi vode brigu o cijelom nizu pogodnosti, uključujući kvalitetno radno okruženje, poduzetničku kulturu i dobru ravnotežu slobodnog vremena i rada. Mi također ozbiljno razgovoramo o mogućnosti četverodnevne radne sedmice - rekao je Tedeschi.

Vodeći čovjek jedne od najuspješnijih kompanija u regiji uvjeren je da novčana sredstva više nisu presudan faktor u očuvanju jednog radnog mjesta. Tvrdi da je sigurnost prije svega najvažnija, kvaliteta okoliša u kojem se radi i da je glavna stvar koja privlači osobu da radi u određenom uredu osjećaj perspektive i reda.


Atlantic Grupa sa sjedištem u Zagrebu zapošljava oko 5.300 ljudi, a proizvodne pogone osim Hrvatske ima u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.